Melkveehouderij | De Ruurhoeve
Melkveebedrijf De Ruurhoeve van familie Ansems won de Agrafiek Award in de categorie melkveehouderij. Volgens het juryrapport laat De Ruurhoeve bezoekers een compleet melkveebedrijf mee beleven en waarderen.
Vernieuwend en niet volgens de gebaande wegen een compleet melkveebedrijf runnen is al meerdere generaties het geval in Hoogeloon. Alle melk wordt het jaarrond tot kaas gemaakt. De koeien worden al heel veel jaren automatisch gevoerd, het melken gebeurd nu ook met melkrobots. Daarnaast lopen de pasgeboren kalfjes in een familie kudde. De nieuwe stal voor de melkkoeien komt binnen een aantal jaren, maar hoe deze precies vorm krijgt moeten we even in spanning afwachten. Er is bijzonder vorm gegeven aan het ontwikkelen van smaakvolle en gezonde kaas inclusief de juiste vetten Linolzuur en Omega-3: de Cholfitty kaas. Hier worden dietisten en ziekenhuizen betrokken voor een verdere verspreiding van dit bijzonder product. Zo is nu ook de samenwerking met het Trappisten klooster gemaakt voor de productie van zuivere Trappistenkaas.
De Ruurhoeve is ook actief op Twitter: @CorneAnsems.