Varkenshouderij | Sabine Grobbink

Sabine Grobbink van Mts. Grobbink-Vugts is door de jury uitgeroepen tot winnaar van de Agrafiek Award 2017 in de categorie Varkenshouderij. Ondernemer Sabine Grobbink wint hiermee een ‘Oscar van de Landbouw’ en is de opvolger van Erik Stegink, winnaar van de Agrafiek Award 2014. Volgens de jury scoort het varkensbedrijf van Sabine excellent wat betreft management, innovatie en toekomstgerichte ontwikkelingen. 

Het juryrapport vermeldt het volgende over het varkensbedrijf: ”Het bedrijf kenmerkt zicht door een maatschappij-gerichte openheid met een trotse Sabine aan het roer. De zeugen hebben nog net geen Twitter-account, maar via Sabine positioneert dit bedrijf zich via sociale media zeer goed in de samenleving.” Sabine Grobbink runt samen met Tonny Grobbink een vermeerderingsbedrijf op twee locaties in Barger-Compascuum. Op één locatie worden de gespeende biggen gehuisvest. Op de tweede locatie staat het zeugenbedrijf met 800 zeugen.

Sabine Grobbink wint ook publieksprijs

Voor het eerst in de historie van de Agrafiek Awards kon het publiek stemmen op hun favoriet. Meer dan 400 unieke stemmen werden uitgebracht op de drie finalisten; Aad van Leeuwen, Bart van Kerkhof en Sabine Grobbink. Sabine Grobbink heeft met een verschil van 11% ook de publieksprijs in de wacht gesleept en ontvangt een dinercheque ter waarde van € 150,-. Alle finalisten ontvangen een wandplaquette als aandenken voor hun deelname aan de Agrafiek Awards.