Loonwerk | Swa Aernouts

Het loonwerkersbedrijf van Swa Aernouts draait rond twee poten: de klassieke werkzaamheden in de landbouwsector en de recycling van groen- en houtafval. Voor die laatste specialisatie heeft het bedrijf gedurende jaren een stevige reputatie opgebouwd.

Swa Aernouts begon in 1987 voor eigen rekening te werken; Karl Tax zit sinds 1997 in het vak. Heel recent werd specifiek voor de landbouwwerken een innovatieve administratieve stap gezet. Aernouts bundelt de krachten met een Nederlandse collega vlak over de grens: Karl Tax. De nieuwe constructie heet ‘Aernouts Tax’.  Met die stap versterken de beide bedrijven sinds 1 augustus mekaar. Beide bedrijven vullen mekaar perfect aan en lanceren de slogan: ‘Grenzeloos sterk in loonwerk’. Het feit dat de bvba Aertnouts – Tax actief is in zowel Nederland als België is een pluspunt voor de klanten om conform de wetgeving van ieder land te werken. Op dat vlak is Europa zeker nog geen voorbeeld van eenheid. Ook wat werk betreft zijn er regionale verschillen. In Nederland is hakselen van maïs belangrijk; in België is het dan meer het dorsen dat aan bod komt.

Daarnaast blijven de werkzaamheden in de recyclage gewoon doorgaan. Aernouts handelt bijvoorbeeld in bio-hout, kalk en compost, snij- en korrelmaïs, CCM, kuilgras en gewikkelde pakken, zand en puin. Bij Aernouts zelf is zoon Stef naast Swa en echtgenote Els een vaste waarde in het team.