Deelnemers

“Ik ontdek graag nieuwe mogelijkheden”

Akkerbouwer en vleeskuikenhouder Pieter van der Burg uit Oostwold (Gr.) heeft zich aangemeld voor de Agrafiekprijzen. Hij dingt mee naar de prijs in de categorie akkerbouw. In Veldpost van zaterdag 14 juni legt hij uit waarom hij zich heeft aangemeld en waarom hij denkt een goede kans op de overwinning te maken. 

Agrafiek deelnemer Pieter van der Burg
Foto: Koos van der Spek

In het najaar van 2014 zullen voor de eerste keer in Nederland de prestigieuze Agrafiekprijzen uitgereikt worden. De wedstrijd heeft tot doel om de innovatie inspanningen in de sectoren onder de aandracht te brengen. Om voor de nieuwe Agrafiekprijzen in aanmerking te komen, moet er sprake zijn van duurzame en innovatieve projecten op het bedrijf. Bij akkerbouwer en vleeskuikenhouder Pieter van der Burg is daaraan geen gebrek: “Ik wil graag nieuwe mogelijkheden ontdekken om efficiënter en duurzamer te ondernemen. Soms blind en vol risico, maar meestal goed overwogen. Mijn motto: Het hoeft niets op te leveren, als het dan ook maar niets kost”, aldus van der Burg. Op het akkerbouwbedrijf past hij onder meer Niet Kerende Grondbewerking (NKG) toe en hij heeft geïnvesteerd in een Wingsprayer. De tarwe van het akkerbouwbedrijf wordt niet langer verkocht, maar gevoerd aan de eigen vleeskuikens.

> Download hier het volledige artikel in PDF

De Agrafiekprijzen worden uitgereikt in vier categorieën: akkerbouw, loonwerk, melkvee en varkens. De uitreiking voor de eerste drie categorieën vindt plaats in september tijdens Agro Techniek Holland te Biddinghuizen. De uitreiking voor de categorie varkens vindt plaats in oktober tijdens de LIV Hardenberg.

Agrariërs en loonwerkers konden zich tot eind mei aanmelden. Inmiddels is de jury bestaande uit vooraanstaande mensen uit de agrarische sector, zich aan het buigen over alle inschrijvingen.