MagazineMecanoflashMecanoflashOogstmachinesTechniekTractorenZelfrijders

Mitas start verkoop van Super Flexion Tyre in Europa

Mitas introduceert nieuwe maten van de Super Flexion Tyre (SFT) voor tractoren met een meer dan 180pk voor de Europese markt. Zes maten zijn beschikbaar vanaf juli 2014.

Deze 6 maten zijn 900/60R42, 710/60R34, 650/60R34, 710/65R46, 750/65R26, 580/85R42. Drie nieuwe maten: 620/75R26, 1050/50R25, 1250/50R32 zullen later in het jaar  worden geïntroduceerd. Deze negen maten van Mitas SFT zullen niet worden geproduceerd in de Continental SVT reeks. Deze zijn uitsluitend ontworpen voor het merk Mitas in de Mitas‘ fabrieken in Otrokovice (CZ) en Charles City (USA).

“Mitas produceert en vermarkt banden van het merk Continental en Mitas. Dit jaar verwachten we een breakpoint in onze verkoop, wat zal resulteren in een groter aandeel van het merk Mitas,” zegt Andrew Mabin, Mitas’ sales and marketing director. “Nieuwe maten Super Flexion Tyre zijn exclusief voor het merk Mitas. Het is ons high-end product en grensverleggend in banden voor machines met veel PK’s,” voegt Mabin toe.

Mitas SFT is gebaseerd op de prestaties van Continental SVT banden. Mitas produceert SVT sinds 2014, maar nieuwe maten van de Super Flexion Tyre voor Europa en de Verenigde Staten vervangen de SVT’s. De geïntroduceerde SFT’s zijn geproduceerd in nieuwe en grotere maten dan de bestaande SVT’s, dus het fabricageproces is veeleisender en technisch geavanceerd. Mitas SFT is een high-end product dat het beste van de banden voor krachtige machines in Mitas‘ portefeuille vertegenwoordigd en belichaamt het topproduct op de markt.

De Mitas SFT werd eerst gelanceerd op de Amerikaanse markt en geproduceerd in de fabriek van Charles City (Iowa). Nu zal het volledige bereik van Super Flexion Tyres steeds meer beschikbaar zijn op de Europese markt. De Mitas SFT wordt geproduceerd in de nieuwe fabriek in Otrokovice en Charles City.

De Mitas Super Flexion Tyre geeft uitstekende prestaties gelijkwaardig of beter dan het Improved Flexion (IF) concept. Het belangrijkste voordeel is de flexibiliteit van variabele bandenspanning en optimale prestaties bij diverse toepassingen. Flexibele ultra sterke zijwanden staan lage bandenspanningen toe voor hoge draagvermogens, goede bodembescherming waardoor hogere opbrengsten.