LoonwerkWinnaars

“Iedere loonwerker moet zich aanmelden voor Agrafiek”

Na het winnen van een Agrafiek Award, de zogenoemde oscars van de landbouw, komt er meer op je af dan alleen het bronzen Agrafiek beeldje. Daar kunnen de winnaars van de Agrafiek Award in de categorie Loonwerk, Loonbedrijf Gebr. Reintjes uit Veulen (L.), inmiddels over meepraten.

Tijdens de beurs Agrotechniek Holland ontvingen de neven Henri en Frank Reintjes hun award op donderdag 11 september 2014 uit handen van jurylid Lucas Meertens. Gebr. Reintjes is hiermee de winnaar van de eerste Nederlandse Agrafiek Awards. Uit handen van de vertegenwoordigers van de partners ontvingen zij een Mitas waardecheque, een jaar lang gratis gebruik van een New Holland T7.270 AC en een jaar lang gratis gebruik van een Lely Tigo XR 75 opraapwagen. Deze laatste partnerprijs nam het loonbedrijf eind maart in gebruik.

Extra naamsbekendheid, erkenning en PR

Eigenlijk was het helemaal niet de bedoeling dat Gebr. Reintjes meedingden naar de Agrafiek Awards. Sterker nog, het was een stagiaire van de HAS uit Den Bosch die hen heeft aangemeld. Frank Reintjes: “Na het zien van de aankondigingen hadden we wel het idee dat de Agrafiek Awards iets voor ons zouden kunnen zijn. Maar tja, jezelf er dan ook voor aanmelden… Onze stagiaire dacht er gelukkig net zo over en hij heeft ons uiteindelijk aangemeld. En dat we uiteindelijk ook gewonnen hebben, dat is natuurlijk fantastisch.”

Het winnen van de Agrafiek Award heeft voor het loonbedrijf extra naamsbekendheid, erkenning en PR met zich meegebracht. Henri Reintjes: “Richting bestaande en nieuwe klanten, maar vooral ook erkenning en interesse in de door ons en Flingk ontwikkelde innovatieve machines.” We hebben het over de Silage Eater, de XXL Silage vork en de Kuilschuif. Gebr. Reintjes, vooral Frank, ontwikkelden deze machines om vooral slimmer in plaats van harder te kunnen werken. Samen met constructiebedrijf Flingk brengen zij deze machines op de markt. “Je merkt dat collega’s en klanten de Agrafiek Award zien als een bevestiging van onze innovatieve inspanningen. De ontwikkelde machines worden meer (h)erkend en ik zou liegen als ik zeg dat het geen extra aandacht oplevert”, zegt Henri. Op het terrein van het bedrijf staan overigens alweer verschillende onderdelen voor een volgende innovatieve ontwikkeling klaar maar daarover wil het bedrijf nog niet verder uitwijden.

“Iedere loonwerker moet zich aanmelden”

Henri en Frank Reintjes raden iedere loonwerker aan om zich aan te melden voor de Agrafiek Awards 2016. “Als ondernemer ben je trots op je bedrijf en op je medewerkers. Dat ons bedrijf al ruim 50 jaar een familiebedrijf is, versterkt die trots alleen maar. Deelname aan de Agrafiek Awards levert een bedrijf extra naamsbekendheid, (h)erkenning en PR op. Dat wij uiteindelijk gewonnen hebben, maakt ons en onze medewerkers natuurlijk extra trots. Mede dankzij de prijzen beschikbaar gesteld door de partners van Agrafiek is ons werkveld groter geworden en neemt ook onze omzet verder toe.”

Nu al aanmelden

Onderneemt u ook innovatief en duurzaam en wilt u kans maken op één van de volgende Agrafiek Awards? Dan kunt u zich nu al aanmelden voor de Agrafiek Awards 2016. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar mediaproductiespmp@prosu.nl.