Winnaars

Loonbedrijf Gebr. Reintjes wint Agrafiek Award 2014

Henri en Frank Reintjes van Loonbedrijf Gebr. Reintjes uit Veulen (L.) zijn door de jury uitgeroepen tot winnaar van de Agrafiek Award in de categorie Loonwerk. Volgens het juryrapport zijn Gebr. Reintjes een voorbeeld voor collega’s en bewijzen ze hoe je liefde voor techniek kunt inzetten om een loonbedrijf rendabel te houden. 

Het juryrapport vermeldt het volgende over het bedrijf en de ondernemers Gebr. Reintjes: “Er kunnen allerlei drijfveren zijn om innovatieve technieken te ontwikkelen en toe te passen. Opvallend vond de jury dat de gebruikte innovaties bij Loonbedrijf Gebr. Reintjes allemaal een antwoord zijn op de typische bedrijfseconomische problemen van loonbedrijven.”

In het oog springende innovaties die deze aanpak onderstrepen, zijn onder andere de Silage Eater, de XXL Silage vork en De Kuilschuif. De Silage Eater zorgt voor een snelle en brede laagsgewijze verdeling van het gras over de kuil, waardoor tijdens het inkuilen meer tijd overblijft voor het verdichten van de kuil bij gelijkblijvende capaciteit met als resultaat kwalitatiever kuilvoer voor de klant. Een andere oplossing om pieken op te vangen tijdens de grasoogst, zonder te hoeven investeren in extra materiaal, is de XXL Silage vork die is ontwikkeld. Deze wordt op een beschikbare tractor, met omkeerinrichting, gemonteerd. Gebr. Reintjes hebben ook speciaal een “kuilschuif” ontwikkeld, waarmee wekelijks een medewerker een vaste route op een vaste dag afwerkt om het zand van de voerkuilen te verwijderen. Tijdwinst, inspelen op de arbeidsfilm met zowel oplossingen voor de dal- als de piekperioden, voorkomen van dure overcapaciteit, zijn de bedrijfseconomische motieven tot de technische ontwikkelingen van dit bedrijf waarmee ze haar motto “Wij kunnen niet harder werken, maar wel slimmer” in de praktijk volledig waarmaakt.

De volledige beschrijving van het bedrijf van en de ondernemers Gebr. Reintjes vindt u hier.

Onderneemt u ook innovatief en duurzaam en wilt u kans maken op de volgende Agrafiek Awards? Dan kunt u zich nu al aanmelden voor de Agrafiek Awards 2016. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar mediaproductiespmp@prosu.nl.