MagazineMecanoflashNieuwsbriefOogstmachinesTechniek

New Holland dorst wereldrecord!

New Holland heeft met een CR10.90 een wereldrecord tarwe oogsten gevestigd. Op 8 uur tijd werd in Lincolnshire (UK) bijna 800 ton geoogst. Het record is bevestigd door Guinness World Records.

Het vorige record werd na 6,5 uur verpulverd, anderhalf uur later was er 797 ton geoogst.  28 volgeladen trucks waren nodig om het graan af te voeren.  Op de dag dat het record werd gevestigd haalde de CR10.90, met een vermogen van 653 pk, een gemiddelde van 99,7 ton per uur. Aan het stuur van de CR10.90 zat een Belg, Serge Deleersnyder.

“We zijn er enorm trots op dat we de Guinness World Records titel in de wacht hebben gesleept door in acht uur 800 ton tarwe te oogsten, waarbij het bestaande record met meer dan 120 ton werd verbeterd.” Aldus Hedley Cooper, directeur van Harvesting Product Management. “Dit record is een demonstratie van de ongeëvenaarde capaciteit en productiviteit van de CR10.90, met name als men bedenkt dat het bestaande record van 675,84 ton al na zes uur en 36 minuten werd gebroken!”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *