Uncategorized

Wijngaard De Apostelhoeve plukt druiven met een New Holland druivenoogstmachine

 Wijngaard de Apostelhoeve uit Maastricht maakt al 44 jaar wijn . Sinds dit jaar worden de druiven geplukt met een New Holland Braud 9060.

“Het plukken van de druiven gebeurde tot nu toe nog altijd met de hand”, aldus eigenaar Mathieu Hulst. Omdat het steeds moeilijker wordt om plukkers te vinden, en de kosten voor het plukken steeds meer oplopen, heeft de Apostelhoeve besloten om een New Holland Braud 9060 druivenoogstmachine te kopen. Deze machine werd dit seizoen voor het eerst ingezet. In Nederland is dit de eerst verkochte druivenplukmachine.

sized_DSC_0018De machine is een New Holland Braud 9060 druivenoogstmachine met een FTP motor van 6,7 liter, goed voor151 pk. De cabine voldoet aan de Europese norm 2006 / 42 / CE. Met de vernieuwde joystick is de machine eenvoudig te besturen. De glazen cabine bevindt zich in het midden van de machine en zorgt voor een goede stabiliteit en goed zicht op het werk. Om goed te kunnen manoeuvreren heeft de druivenoogstmachine een bijzonder korte draaicirkel (tot 90 graden). Het Braud SDC plukmechanisme werkt met trillende staven die de druiven los trillen van de wijnrank. Nadien vallen de druiven in een opvang- en elevatorsysteem dat de geoogste druiven naar de verzamelbunker brengt. Om ook tegen hellingen te kunnen oogsten kan de plukunit waterpas gesteld sized_20141016_121755 (1)worden. Dat moet ook wel want de druivenplanten van de Apostelhoeve staan op steile hellingen tot wel 40 graden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *