DeelnemersGenomineerdenWinnaars

Piggy’s Palace wint Agrafiek Award Varkenshouderij 2014

Familie Stegink van Piggy’s Palace uit Bathmen (Ov.) is door de vakjury uitgeroepen tot winnaar van de Agrafiek Award in de categorie varkenshouderij! Volgens het juryrapport is het bedrijf vernieuwend  in haar omgeving in bouw en openheid met zeer innovatieve technieken die het resultaat van het bedrijf vergroten en ondersteunen. 

Het juryrapport vermeldt het volgende over Piggy’s Palace en de ondernemers Familie Stegink: “Dit bedrijf is vernieuwend  in haar omgeving in bouw en openheid met zeer innovatieve technieken die ook het resultaat van het bedrijf vergroten en ondersteunen. Het personeel en de adviseurs worden bij het geheel dagelijks betrokken en daarmee extra gemotiveerd om hier te werken.”

In de kraamstallen met het multi suckling systeem zijn alle biggen van één leeftijdsgroep in één groep bij meerdere zeugen ondergebracht. We zien er blije en rennende biggen met staartjes die niet worden gecastreerd. De PiPa Papierdoseerder in de biggenstallen verstrekt elke 5 minuten papier om staartbijten te voorkomen en kunstgras in de kraamhokken voor meer warmte en rust voor net geboren biggen. Voor zoekberen is er een heuse DateGate. Naast de romantiek zijn de bevruchtingsresultaten van de zeugen duidelijk gestegen. De bedrijfsdierenarts vindt de dierdagdosering op dit zeugenbedrijf eigenlijk te laag: een teken van gezonde discussie!

De volledige beschrijving van het bedrijf van de Familie Stegink vindt u hier. Piggy’s Palace is ook actief op Twitter: @PiggysPalace.

Onderneemt u ook innovatief en duurzaam en wilt u kans maken op één van de volgende Agrafiek Awards? Dan kunt u zich nu al aanmelden voor de Agrafiek Awards 2016. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar mediaproductiespmp@prosu.nl.

Foto’s: René Koerhuis.