VarkenshouderijWinnaars

Sabine Grobbink wint Agrafiek Award 2017

Sabine Grobbink van Mts. Grobbink-Vugts uit Barger-Compascuum is door de jury uitgeroepen tot winnaar van de Agrafiek Award 2017 in de categorie Varkenshouderij. Grobbink wint hiermee een ‘Oscar van de Landbouw’. Volgens de jury scoort het varkensbedrijf excellent wat betreft management, innovatie en toekomstgerichte ontwikkelingen. 

Het juryrapport vermeldt het volgende over het varkensbedrijf: ”Het bedrijf kenmerkt zicht door een maatschappij-gerichte openheid met een trotse Sabine aan het roer. De zeugen hebben nog net geen Twitter-account, maar via Sabine positioneert dit bedrijf zich via sociale media zeer goed in de samenleving.”

Grobbink runt samen met Tonny Grobbink een vermeerderingsbedrijf op twee locaties in Barger-Compascuum. Op één locatie worden de gespeende biggen gehuisvest. Op de tweede locatie staat het zeugenbedrijf met 800 zeugen.

Sabine Grobbink wint ook publieksprijs
Voor het eerst in de historie van de Agrafiek Awards kon het publiek ook stemmen op de eigen favoriet. Ruim 400 unieke stemmen werden zo uitgebracht op de drie finalisten; Aad van Leeuwen uit Nederweert-Eind, Bart van Kerkhof uit Wintelre en Sabine Grobbink. Sabine Grobbink sleepte met een verschil van 11% ook de publieksprijs in de wacht en ontving hiervoor een dinercheque ter waarde van €150. Alle drie finalisten ontvangen een wandplaquette als aandenken voor hun deelname aan de Agrafiek Awards.

> De volledige beschrijving van Mts. Grobbink-Vugts vindt u hier.

Agrafiek
Agrafiek is een initiatief van de gelijknamige stichting en de uitgeverijen Prosu Media Producties en Rekad. Agrafiek focust zich op het aspect innovatie, management en duurzaamheid en heeft tot doel om de innovatie inspanningen in de sectoren onder de aandacht te brengen. Deelname aan de Agrafiek Awards staat open voor alle Nederlandse akkerbouwers, loonwerkers, melkveehouders en varkenshouders. Agrafiek Awards 2017 is mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsoren: AB Brabant, Duynie, Boehringer Ingelheim, KWS Benelux, 123Machine, Intracare, New Holland en Evenementenhal.

Onderneemt u ook innovatief en duurzaam en wilt u kans maken op de volgende Agrafiek Awards? Dan kunt u zich nu al aanmelden voor de Agrafiek Awards 2018. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar mediaproductiespmp@prosu.nl.