Akkerbouw

Agrafiek Award is bevestiging om te blijven innoveren

Innovaties zorgen ervoor dat de branche zich blijft ontwikkelen. Akkerbouwers die zich profileren door een innovatieve werk- of denkwijze worden komende zomer extra in het zonnetje gezet. Tijdens de ATH-beurs in Biddinghuizen ontvangt het meest innovatieve akkerbouwbedrijf de prestigieuze Agrafiek Award.

Het is alweer de tweede maal dat deze unieke prijs wordt toegekend. Naast een blijvende herinnering in de vorm van een fraaie award, kan de winnaar ook rekenen op enkele mooie prijzen die het bedrijf ondersteunen bij het blijven uitvoeren van innovaties.

Juryrapport categorie akkerbouw

Pieter van der Burg uit het Groningse Oldambt kreeg in 2014 de allereerste Agrafiek Award uitgereikt. Het (ingekorte) juryrapport over dit prachtige landbouwbedrijf in Noord-Nederland spreekt voor zich:

Van der Burg is een ondernemer die op verschillende fronten vernieuwend bezig is. Vernieuwend met bemesting; grond leent zich niet goed voor direct onderwerken vaste mest; hij heeft een methode gevonden hoe het wel goed kan en heeft toestemming van de NVWA om het op die manier te doen.Pieter van der Burg is een ondernemer die veel in eigen hand wil houden en een belangrijke drijfveer lijkt onafhankelijkheid te zijn. Dit betekent echter niet dat hij zich afsluit, maar hij is juist actief in het samenwerken met anderen en deze betrekken bij zijn bedrijf. 

Zoveel mogelijk producten van het bedrijf afzetten binnen het eigen bedrijf (graan voor de vleeskuikens, stro voor de kachel voor verwarming van de vleeskuikenstallen, mest voor de teelt van verschillende gewassen) waardoor het bedrijf minder afhankelijk is van prijsschommelingen van verschillende producten. Werkt samen met verschillende andere partners. Is actief betrokken/initiatiefnemer van een proef waar verschillende mogelijkheden voor NKG worden uitgeprobeerd. 

Bent of kent u de opvolger van Pieter van der Burg? Meldt u zichzelf, uw collega(‘s) of uw klant(en) dan hier aan. Dit kan tot uiterlijk 1 juni 2016 en de Agrafiek Award in de categorie Akkerbouw wordt uitgereikt tijdens de beurs AgroTechniek Holland (ATH) van 7 t/m 10 september.