AkkerbouwGenomineerdenLoonwerkPartners

Welk loon- en welk akkerbouwbedrijf winnen de Agrafiek Award 2016?

Welk loon- en welk akkerbouwbedrijf winnen de Agrafiek Award 2016? Dat is de grote vraag die de drie genomineerde loonbedrijven en twee genomineerden akkerbouwbedrijven momenteel bezighoudt. Tot 1 juni 2016 konden zij zich aanmelden voor de Agrafiek Awards 2016. Uit de vele aanmeldingen heeft de vakjury inmiddels drie loonbedrijven geselecteerd die met elkaar de strijd aangaan voor de Agrafiek Award die op 7 september tijdens de vakbeurs AgroTechniek Holland wordt uitgereikt. 

Agrafiek Award
De Agrafiek Award beloont en stimuleert agrarische ondernemers met een waarderingsprijs voor hun innovatieve en duurzame ondernemerschap. In 2014 werd loonbedrijf Gebr. Reintjes de allereerste winnaar van de Nederlandse editie in de categorie loonwerk. De Agrafiek Awards worden ook uitgereikt in drie andere sectoren namelijk akkerbouw, melkveehouderij en de varkenshouderij.

De genomineerden
Loon en akkerbouwbedrijven konden zichzelf aanmelden, maar konden ook voorgedragen worden door klanten, toeleveranciers of andere relaties. De inschrijfformulieren met de motivaties van de aangemelde bedrijven zijn beoordeeld door de vakjury en zij heeft daaruit de volgende drie genomineerden geselecteerd:

Deskundige vakjury
De onafhankelijke en deskundige vakjury bestaat naast uit deskundigen uit de branches ook uit de winnaars van de Agrafiek Awards van 2014. In de afgelopen periode heeft de vakjury de genomineerde bedrijven bezocht en zal aan de hand van de inschrijfformulieren en de bedrijfsbezoeken de uiteindelijke winnaar vaststellen. De vakjury wordt gevormd door:

  • Lucas Meertens, ook wel bekend als De Loonwerkdokter
  • Martijn Buisse, Stichting Veldleeuwerik
  • Niels Spitters, 123Machine. 123Machine ondersteunt loonwerkbedrijven op internet. Met zijn ervaring is hij zeer goed in staat om de link te leggen tussen commercie en technische ontwikkeling.
  • Frank Reintjes, winnaar Agrafiek Awards 2014 categorie Loonwerk
  • Leo van Leengoed, specialist in diergezondheid. Inmiddels met pensioen bij Universiteit Utrecht, maar nog steeds hoogleraar op een universiteit in Zuid-Afrika. Houdt zich daarnaast nog bezig met het concept PorQ.
  • Corné Ansems, winnaar Agrafiek Awards 2014 categorie Melkveehouderij
  • Erik Stegink, winnaar Agrafiek Awards 2014 categorie Varkenshouderij

Uw stem telt ook!
Nieuw dit jaar is het meenemen van publieksstemmen. Binnenkort kunt u online stemmen op uw eigen favoriet aan de hand van de bedrijfsreportages en de bedrijfsvideo’s. Hiernaast kunt u tijdens de vakbeurs AgroTechniek Holland in Biddinghuizen op 7 september op de beursstand van Vakblad De Loonwerker uw publieksstem ook nog uitbrengen.

Uitreiking op 7 september
U bent van harte uitgenodigd om de uitreiking van de Agrafiek Award en de publieksprijs bij te wonen en te proosten op de winnaars. De uitreiking van de Agrafiek Award vindt plaats op 7 september om 15:30 uur in de Congreshal op stand W17 op de vakbeurs AgroTechniek Holland. Gastspreker bij de uitreiking is Henk Heinhuis, oud voorzitter van Stichting Veldleeuwerik. Hier kunt u zich al aanmelden als u de uitreiking van de Agrafiek Award live wilt meemaken.

De Agrafiek Awards in de categorieën akkerbouw en loonwerk worden dit jaar mede mogelijk gemaakt door: