DeelnemersGenomineerden

Genomineerd categorie Varkenshouderij: Hoeve de Hulsdonk

Het aftellen is begonnen en de spanning stijgt! Tijdens de LIV in Hardenberg wordt bekend welk varkensbedrijf het meest innovatief en duurzaam opereert in de sector. Kom naar de uitreiking op 22 oktober en luister naar Theo Duteweerd (vicevoorzitter NVV) en Erik Hulzebosch en schuif aan bij het diner met de winnaars!

Drie topbedrijven genomineerd! 

Uit de aanmeldingen in de categorie Varkenshouderij selecteerde een professionele en onafhankelijke jury drie bedrijven die leidend zijn in innovatief en duurzaam ondernemerschap.

Tweede nominatie: Hoeve de Hulsdonk

Het gezinsbedrijf van de familie Oosterlaken stelt mens en dier centraal waarbij de gezondheid van de dieren op de eerste plaats komt. Dit komt mede tot uiting in de nieuwe stal uit 2013 waarin veel aandacht is besteed aan diergezondheid en dierenwelzijn. Beide aanwezige stallen zijn zo gebouwd dat de gehele inrichting te verwijderen is waarna twee multifunctionele ruimtes overblijven. Volgens de jury heeft familie Oosterlaken de nek uitgestoken met een nieuwe stal die landschappelijk inpasbaar is met een wandel en fietspad door de boomgaard. De technische resultaten zijn zeer bevredigend en dankzij de innovatieve aanpak kan het bedrijf duurzaam produceren.

Organisator Prosu Media Producties nodigt iedereen van harte uit om na de uitreiking aan te schuiven bij een gezamenlijk diner met de genomineerden en de winnaars. LET OP: vooraf aanmelden voor het diner is vereist en het aantal plaatsen is beperkt! Wees er dus snel bij! Aanmelden kan door een e-mail te sturen.

Op de foto vlnr: jurylid Dick de Lange, Gerben Oosterlaken, jurylid Lucas Meertens en jurylid Jan Willem Hofstee.